İzmir-Bozdağ

Bozdağ Kayak Tesisi, İzmir ili, Ödemiş ilçesi, Bozdağı Köyü sınırları içinde Bozdağı'nda kurulmuştur. BOZDAĞ, hem bir kasabanın hem de dağın ve kayak merkezinin adıdır.







Konumu

İzmir'e 110 km uzaklığındadır Kasabadan çıkıp dağın zirvesine doğru kıvrılarak ilerleyen yol Bozdağ Kayak Merkezine çıkmaktadır.



Sezon

Aralık ayından Mart ayına kadar kayak yapmak mümkündür. Normal kış koşullarında kar kalınlığı 80-120 cm. civarındadır. Akdeniz iklimindedir.Kayak alanları 1528 m. - 2157 m. yükseklikleri arasındadır. Özellikle dağın kuzeye bakan yamaçlarında Alp disiplini kayak uygulamaları yapmak için elverişli bir ortam sunar.




Pistler

Kayak alanları 1700-2157 m. yükseklikleri arasındadır. Kuzey yamaçları Alp Disiplini'ne uygundur. 3 adet mekanik tesis bulunmaktadır.



Konaklama

Bozdağ Kayak Merkezi Oteli, Balçova Termal tarafından işletilmektedir.Balcova Termal kalitesi ve huzuru buradaki otelimizede yansıtılmıştır.Şömineli şark köşeli dağ ve ova manzaralı, hafta sonları canlı müzikli çatı barımız ilesizlere unutulmaz hatıralar bıraktırır.



Konaklama

Bozdağ Kayak Merkezi Oteli, Balçova Termal tarafından işletilmektedir.Balcova Termal kalitesi ve huzuru buradaki otelimizede yansıtılmıştır.Şömineli şark köşeli dağ ve ova manzaralı, hafta sonları canlı müzikli çatı barımız ile sizlere unutulmaz hatıralar bıraktırır.

0 yorum: